Home/SiderAL® Gocce

SiderAL® Gocce

SiderAL® Gocce додаток во исхраната кој содржи Сукрозомално Железо® 0,7mg/капка наменето за новороденчиња, бебиња и деца. Се употребува во сите случаи при намален внес на храна, зголемени потреби за железо и/или при неадекватна апсорпција на железото заради други причини. Производот може да се зема во сите случаи на железо дефицитна анемија и превенција од неа, кај овие особено ранливи возрасни групи.

Сукрозомалното железо® е иновативна формулација со која се избегнуваат сите несакани ефекти кои се поврзани со земањето препарати со железо (мачнина, гадење, повраќање, пребојување слузница, заби и фецес, опстипација или дијареа, метален вкус во устата). Ваквата формулација овозможува храната и пијалоците да не вилјаат на неговата апсорпција, а земената доза да се апсорбира во потполност, без губиток.

Сукрозомалното железо® во SiderAL®  ќе овозможи висока апсорпција, висока биораспололивост, одлична подносливост и надополнување на железото без несаканите ефекти.

Состав по капка : 1 капка соджи 0,7mg.

Едноставно и прецизно дозирање со помош на капалка и според телесната тежина на бебето/детето. 1-2капки по kg телесна тежина. Храната и млекото не влијаат на апсорпцијата. Капките може да се додадат во храната (мајчино млеко или адаптирана формула).

Title

Go to Top