Home/SiderAL® Forte

SiderAL® Forte

Сукрозомалното железо® е иновативна формулација со која се избегнуваат сите несакани ефекти кои се поврзани со земањето препарати со железо (мачнина, гадење, повраќање, пребојување слузница, заби и фецес, опстипација или дијареа, метален вкус во устата). Ваквата формулација овозможува храната и пијалоците да не вилјаат на неговата апсорпција, а земената доза да се апсорбира во потполност, без губиток.

Сукрозомалното железо® во SiderAL® Forte ќе овозможи, висока апсорпција, висбиораспололивост, одлична подносливост и надополнување на железото без несаканите ефекти.

SiderAL® Forte се препорачува кај лица со ниски вредности за хемоглобин, хронични гастроентеролошки болести, онколошки пациенти кои имаат железодефицитна анемија, нефролошки пациенти, пациенти кои имаат малнутриција или лица кои имаат рестрикции во исхраната од различни причини.

Состав:

Состав содржина во 1 капсула *препорачан дневен внес
Сукрозомално железо 30mg 214%
Витамин Ц 70mg 87%

Пакување: 20 капсули во кутија.

 

1 капсула дневно, без оглед на храната и пијалоците кои се консумираат во тек на денот.

Title

Go to Top