Home/SiderAL® Folic

SiderAL® Folic

SiderAL® Folic е додаток во исхраната во форма на  прашок во практични кесички. Содржат Сукрозомалното железо® 21mg, Витамини (Ц, Б12, Б6 и Д) и фолна киселина.

Овој производ е специјално направен за задоволување на дневните потреби за железо кај жените од сите возрасти и многу корисен каде дополната со железо е потребна и  подолгорочно:

– во случаи на зголемена потреба од железо (бременост и доење,)

– во период на планирање на бременост,

– при обилни менструални крварења,

– кога организмот пројавува чести знаци на умор, исцрпеност, слабост и безволност,

– кога треба да се поддржи имуниот систем (промена на годишни времиња),

– при интензивно спортување,

и во сите случаи каде не е доволен внесот на железо преку храната.

Сукрозомалното железо® е иновативна формулација со која се избегнуваат сите несакани ефекти кои се поврзани со земањето препарати со железо (мачнина, гадење, повраќање, пребојување слузница, заби и фецес, опстипација или дијареа, метален вкус во устата). Ваквата формулација овозможува храната и пијалоците да не вилјаат на неговата апсорпција, а земената доза да се апсорбира во потполност, без губиток.

Сукрозомалното железо® во SiderAL® Folic ќе овозможи висока апсорпција, висока биораспололивост, одлична подносливост и надополнување на железото без несаканите ефекти.

Состав:

Состав содржина во 1 кесичка *препорачан дневен внес
Сукрозомално железо 21mg 150%
Витамин Ц 70mg 87,5%
Битамин Б6 1mg 71,4%
Фолна киселина 400mcg 200%
Витамин Д 10mcg 200%
Витамин Б12 1,75mcg 70%

Пакување: 20 кесички во кутија.

1 кесичка дневно, без оглед на храната и пијалоците кои се консумираат во тек на денот, се истура директно во устата и има пријатен вкус.

Title

Go to Top