Home/MUSTELA STELATOPIA® емолиентна крема за лице

MUSTELA STELATOPIA® емолиентна крема за лице

STELATOPIA® емолиентна крема за лице,  со екстракт од сончогледово семе, специјално е формулирана за бебиња со многу сува и атопична кожа.

Овозможува долготрајна хидратација и го намалува цувството на чешање на иритираните делови од кожата на лицето. може да се користи кај бебиња (вклучително и кај предвремен родени бебиња) и деца. Може да се нанесува и на капаците и околу очите.

Природни патентирани активни супстанции-дестилат од сончогледово масло ја смирува кожата, го намалува чешањето и го надополнува недостатокот од есенцијални липиди, составен дел од кожната бариера и масло од органски одгледано Avocado Perseose®  кое помага да се зајакне и обнови надворешната бариера на кожата, оштетена кај атопичната кожа. Екстракт од сладок корен кој го намалува црвенилото. Не содржи минерални масла и нема мирис.

Се нанесува два пати на ден или повеќепати, според потребата. Може внимателно да се нанесува и на капаците и околу очите.

Пакување: туба со капаче, 40ml.

Title

Go to Top