Home/MUSTELA STELATOPIA® емолиентен балзам

MUSTELA STELATOPIA® емолиентен балзам

STELATOPIA® емолиентен балзам за нега на кожата на тело и лице, се употребува од самото раѓање (вклучително и кај предвремено родени бебиња), па понатаму низ детската возраст.

Хидрира, ги надополнува липидите и го смирува чешањето. Ја обновува оштетената кожна бариера кај атопичната кожа и ја зајакнува природната заштитна бариера. Ги зачувува матичните клетки од базалната мембрана.

Природни патентирани активни супстанции-дестилат од сончогледово масло ја смирува кожата и го надополнува недостатокот од есенцијални липиди, составен дел од кожната бариера и масло од органски одгледано Avocado Perseose®  кое помага да се зајакне и обнови надворешната бариера на кожата, оштетена кај атопичната кожа. Карнауба восокот дава побогата екстура и создава дополнителен заштитен слој на кожата.

Се нанесува два пати на ден или повеќепати, според потребата. Се препорачува комбинирана употреба со STELATOPIA® кремата за туширање или маслото за капење

Пакување, туба со капаче, 200ml.

Title

Go to Top