Home/MUSTELA Заштитнавитаминска крема 1 2 3 – 50ml

MUSTELA Заштитнавитаминска крема 1 2 3 – 50ml

Заштитната витаминска крема 1 2 3 во потполност се грижи за пеленската регија на бебето (вклучително и на предвремено родените бебиња).

Има тројно дејство: спречување на осипот и иритациите од пелените, ја смирува и ја обновува нежната бебешка кожа.

Ексклузивен комплекс од патентирани природни активни супстанции кои гарантираат смирување на црвенилото и иритациите на пеленската регија – во сите ситуации, дури и кај дијареа и никнување заби: органски одгледано Avocado Perseose кој ја штити кожната бариера и го зачувува клеточниот потенцијал на кожата; оксеолин од растението Alcaceae, кој ја смирува кожата;  дестилат од сончогледово масло кој ги обезбедува неоходните липиди за изградба и обнова на кожата и цинк оксид кој има заштитно и антиензимско дејство.

се нанесува при секоја промена на пелените, во тенок слој, на исчистена и сува кожа.

Пакување: туба од 50ml

Title

Go to Top