Home/MULTILAC BABY СИНБИОТИК

MULTILAC BABY СИНБИОТИК

Multi-Gyn ActiGel нуди брзо и ефикасно решение за третман на бактериски вагинози, третирајќи ги симптомите и причината за вагиналните непријатности. Производот е алтернатива за антибиотици и антимикотици за третман на некомплицирани микробни вагинални непријатности.

  • За одржување на нормална цревна флора.
  • За лекување на фунционалните пореметувања на цревата (опсипација, надуеност, дијареа…) – најчесто за време на траењето на пореметувањето и наколку дена потоа.
  • Во тек и после терапија со антибиотици, препорака е да се зема уште две недели по завршување на терапијата за да се спречи појавата на дијареа и да се олесни физиолошката обнова на цревната микрофлора.
  • Во тек на период на зголемена осетливост кон инфекции – обично се зема околу 3 месеци за подобрување на природните механизми на одбрана на организмот.

Состав:

Содржи 9 соеви на пребиотски бактерии.

 

Состојки:                                                                                                      __

Активни супстанции                                   1 кесичка (1,5g) содржи:

Девет различни соеви                               1 милијарда бактерии

лиофилизирани бактерии:                      (1×109 CFU*)                     __

Lactobacillus acidophilus                              1,11 x 108 CFU*

Lactobacillus casei                                         1,11 x 108 CFU*

Bifidobacterium lactis                                   1,11 x 108 CFU*

Lactobacillus paracasei                                 1,11 x 108 CFU*

Lactobacillus plantarum                                1,11 x 108 CFU*

Lactobacillus rhamnosus GG                       1,11 x 108 CFU*

Lactobacillus salvarius                                   1,11 x 108 CFU*

Bifidobacterium bifidum                               1,11 x 108 CFU*

Bifidobacterium longum                               1,11 x 108 CFU*

 

Пребиотска состојка:

Фруктоолигосахариди ФОС                     1,43 mg

Останати состојки:

Пченкарен скроб                                                                                      

CFU* – единица на формирање колонии

Нутритивни информации 1 кесичка (1,5g) 100g производ
Енергетска вредност 3kcal/13KJ 208 kcal/869 KJ
Протеини 0,01g 1g
Масти 0g 0g
Јаглени хидрати

Фруктоолигосахариди ФОС

Пченкарен скроб

1,43g

0,05g

95g

3g

 

Пакување: 10 ќесички.

 

Едноставен за употреба еднаш дневно:

  • Деца и доенчиња на возраст постари од 4 месеци: 1 ќесичка дневно
  • За доенчињата содржината на ќесичката треба да се промеша со вода или млеко (мајчино млеко или адаптирана млечна формула за доенчиња)
  • За деца на возраст постари од 2 години содржината на ќесичката треба да се промеша со вода, млеко, јогурт или да се конзумира директно од ќесичка.

Title

Go to Top