Home/SiderAL®

SiderAL®

SiderAL® е додаток во исхраната кој содржи Сукрозомално Железо® 14mg, Витамин Ц и Витамин Б12 и се користи при нутритивен дефицит од железо или кога се зголемени потребите за железо во организмот.

Сукрозомалното железо® е иновативна формулација со која се избегнуваат сите несакани ефекти кои се поврзани со земањето препарати со железо (мачнина, гадење, повраќање, пребојување слузница, заби и фецес, опстипација или дијареа, метален вкус во устата). Ваквата формулација овозможува храната и пијалоците да не вилјаат на неговата апсорпција, а земената доза да се апсорбира во потполност, без губиток.

Сукрозомалното железо® во SiderAL®  ќе овозможи висока апсорпција, висока биораспололивост, одлична подносливост и надополнување на железото без несаканите ефекти.

Состав:

Состав содржина во 1 капсула *препорачан дневен внес
Сукрозомално железо 14mg 100%
Витамин Ц 60mg 75%
Bитамин Б12 0,375mcg 15%

 

Пакување: 20 капсули во кутија.

1 капсула дневно, без оглед на храната и пијалоците кои се консумираат во тек на денот.

Title

Go to Top