Home/MULTILAC СИНБИОТИК (ПРЕБИОТИК + ПРОБИОТИК)

MULTILAC СИНБИОТИК (ПРЕБИОТИК + ПРОБИОТИК)

MULTILAC е синбиотик кој содржи пробиотска компонента – девет изолирани соеви живи култури на корисни бактерии и пребиотска компонента – олигофруктоза. Живите соеви на корисните бактерии ја обновуваат и одржуваат рамнотежата на гастроинтестиналната микрофлора, додека пребиотската состојка е извор на енергија неопходна за раст на корисните бактерии, овозможувајќи нивна продолжена активност во гастроинтестиналниот тракт.

MULTILAC е синбиотик кој содржи пробиотска компонента – девет изолирани соеви живи култури на корисни бактерии и пребиотска компонента – олигофруктоза. Живите соеви на корисните бактерии ја обновуваат и одржуваат рамнотежата на гастроинтестиналната микрофлора, додека пребиотската состојка е извор на енергија неопходна за раст на корисните бактерии, овозможувајќи нивна продолжена активност во гастроинтестиналниот тракт.

Состав:

Активни супстанции                                     1 капсула содржи

Девет различни соеви                                 4,5 милијарди

лиофилизирани корисни                          бактерии

бактерии:                                                           (4,50×109 CFU*)__

 

Lactobacillus helveticus                                 9,0 x 108 CFU*

Lactoccocus lactis                                             9,0 x 108 CFU*

Bifidobacterium longum                                6,75 x 108 CFU*

Bifidobacterium breve                                    4,50 x 108 CFU*

Lactobacillus rhamnosus                              4,50 x 108 CFU*

Streptococcus thermophilus                        4,50 x 108 CFU*

Bifidobacterium bifidum                                2,25 x 108 CFU*

Lactobacillus casei                                           2,25 x 108 CFU*

Lactobacillus plantarum                                2,25 x 108 CFU*

 

Пребиотска состојка:

Олигофруктоза                                                               63mg     __

CFU* – единица на формирање колонии

 

Пакување: 10 капсули

Дозирање и начин на употреба:

Едноставен за употреба еднаш дневно

MULTILAC® се зема орално.

Возрасни: 1 капсула дневно (пожелно е навечер, пред спиење).

Деца: 1 капсула дневно (пожелно е навечер, пред спиење). MULTILAC® смеат да го користат деца кои можат да проголтаат капсула.

Title

Go to Top