Home/Efferalgan® супозитории од 80mg, за бебиња и деца

Efferalgan® супозитории од 80mg, за бебиња и деца

Effralgan® супозитории од 80mg се наменети за симптоматска терапија на болка и/или температура од различно потекло кај бебиња со телесна тежина од 4 до 6kg (возраст од околу 1 до 4 месеци).

Effralgan® супозитории од 80mg се наменети за симптоматска терапија на болка и/или температура од различно потекло кај бебиња со телесна тежина од 4 до 6kg (возраст од околу 1 до 4 месеци).

Состав:

Активни компоненти: парацетамол 80mg во една супозиторија

Дозирање и начин на употреба:

Дозирањето на парцетамолот зависи од телесната тежина. Дозата парацетамол кај бебиња и деца е приближно 10-15mg/kg на секои часа (по потреба).

Супозиториите од 80mg се препорачуваат за бебиња со телесна тежина од 4 до 6kg (возраст од околу 1 до 4 месеци) и тоа по 1 супозиторија на 6 часа (по потреба). Најкус временски интервал меѓу две дози е 4 часа и да не се даваат повеќе од 4 супозитории за 24 часа.

Времетраење на употреба: 3 дена. Ако не се забележи олеснување на симптомите, пациентот треба да се консултира со лекар.

Пакување и начин на чување: 10 супозитории, да се чува на температура под 30°C.

Title

Go to Top