Home/BIOFAR CHRONO C ZINC DIRECT

BIOFAR CHRONO C ZINC DIRECT

Благодарение на иновативната Cell-In delivery технологија, BIOFAR DIRECT производите имаат висока биорасположивост, а прашкастиот облик пружа пријатен начин на земање на производот (без да е потребна вода за растворање). Со своите оптимални концентрации, одлична апсорпција, пријатен овошен вкус, без шеќер, без засладувачи и вештачки бои, директните формулации се едноставна и ефикасна надополна на потребните комбинации од витамини и минерали со само една кесичка на ден.

Придонесува за нормално функционирање на имунитетот.

Ги заштитува клетките од оксидативен стрес.

Помага во борбата против слободните радикали.

Ги заштитува клетките од оксидативен стрес.

Ги намалува уморот и исцрпеноста.

Придонесува за нормалното функционирање на `рскавицата, коските, кожата, крвните садови, забите и непцата.

За поубава кожа, коса и нокти.

Патентирана формулација од витамин Ц со клинички докажана ефикасност, Цинк, Витамин Д3, Селен и Хистидин за силен имунитет во форма на прашок за директна примена.  Ester C® е активна формулација која овозможува брза апсорпција на витаминот Ц и негово максимално задржување и искористување во тек на 24 часа.

Произведен е со иновативна и ексклузивна технологија (Cell-IN delivery technology) со која се обезбедува константна и оптимална биорасположивост и ефикасност на сите активни состојки од производот. Содржи Фито-матрикс™ – комбинација на екстракти од растително потекло. Има одлична подносливост, дури и за најчувствителниот желудник.

Со пријатен овошен вкус, без шеќер, без аспартам и без вештачки бои – погоден е за дијабетичари.

Состав 1 кесичка ПДВ *
Витамин Ц (Ester C®) 320 mg 400%
Витамин Д3 5 μg 100%
Цинк 15 mg 150%
Селен 55  μg 100%
L-Хистидин 25 mg
Фито-матрикс™

од кој полифеноли

120 mg

28 mg

 

* ПДВ – Препорачан дневeн внес за возрасни

Една кесичка дневно, директно се истура врз јазикот. Препорака е да се земе наутро, по појадокот. Производот се употребува како 14-дневен третман кој може да се повтори неколку пати годишно.

Пакувањето содржи 14 кесички. Производот е наменет за возрасни.

Title

Go to Top