Home/BIOFAR Vitamin C Acerola 500mg – ЗА ДИНАМИЧЕН ДЕН

BIOFAR Vitamin C Acerola 500mg – ЗА ДИНАМИЧЕН ДЕН

Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби.

Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои.
Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.

Кога? – Се препорачуваат при чувство на замор, во зимскиот период за зголемување на имунитетот, при состојби на алергиски ринитис, во периоди на зголемен ментален напор (учење, испити), кај намалена еластичност на кожата.

Кому? -Витаминот Ц е особено важен за лица чувствителни на сезонски промени, возрасни лица, тинејџери, пушачи, лица склони кон алергии.

Оптимална доза од природен Витамин Ц (ацерола) и биофлавоноиди за утринска енергија. Витаминот Ц придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и помага да се намали заморот. Природниот Витамин Ц е поефикасен од неговиот синтетички еквивалент, затоа во формулацијата Biofar Vitamin C Acerola 500, се содржат 500mg ацерола од кои 120mg  се облик на Витамин Ц.

Шумливите таблети BIOFAR Vitamin C Acerola 500mg се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен природен цитрусен вкус на ацерола.

Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност наутро по појадокот.

Пакување: 20 шумливи таблети во туба.

Title

Go to Top