Home/BIOFAR Magnesium Vitamin B6 – ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА НЕРВНИОТ СИСТЕМ

BIOFAR Magnesium Vitamin B6 – ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА НЕРВНИОТ СИСТЕМ

Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби.

Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои.
Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.

Кога? – При изразени емотивни состојби и состојби на стрес, кај хиперкинетички синдром со пореметување во помнењето, предменструална анксиозност. При интензивно спортување.

Кому? – За возрасни лица изложени на стрес, жени во менструален предменструален период, тинејџери, студенти, деца кои имаат проблем со задржување внимание или кои се хиперактивни, хиперемотивни и/или агресивни. За спортисти.

Содржи оптимални и избалансирани дози од органски извор на Mагнезиум (во облик на магнезиум цитрат) кој има одлична апсорпција и витамини од групата Б (Б2, Б6 и Б12) за правилно фунционирање на нервниот систем. Голем број студии го докажале поволното влијание на магнезиумот при справување со стрес, умор и анксиозност; поволното влијание кај деца кои се хиперактивни или имаат проблеми со задржување на вниманието. Особено е корисен кај спортисти со интензивни тренинзи.

Шумливите таблети BIOFAR Magnesium Vitamin B6 се so дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен вкус на маракујa.

Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност за време на оброк.

Пакување: 20 шумливи таблети во туба.

Title

Go to Top