Home/BIOFAR Calcium Vitamin D3 – ЗА СИЛЕН КОСКЕН СИСТЕМ

BIOFAR Calcium Vitamin D3 – ЗА СИЛЕН КОСКЕН СИСТЕМ

Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби.

Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои.
Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.

Кога? – Во периодот на растење и во тек на формирање на коските и заботе, кај кршливи коски, остеопороза, при изложување на сонце.

Кому? – За жени во перименопауза и постменопауза, постари лица со декалцификација на коските или со остеопороза. За лица кои имале долга имобилизација. За бремени и доилки и деца во време на растење.

Оптимални и избалансирани дози од Калциум и Витамин Д3 за одржување цврста структура на коските. Функционална комбинација од Калциум од органски извори (калциум цитрат), Витамин Д3 и Витамин Ц: Витаминот Д3 овозможува оптимална апсорпција и правилно вградување на Калциумот во коските, а Витаминот Ц дополнително помага во синтезата на колагенот за подобра функција на коските, забите и `рскавицата.

Шумливите таблети BIOFAR Calcium Vitamin D3 се co дози наменети за возрасни и за деца на возраст над 6 години, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус.

Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност навечер, по оброк.

Пакување: 20 шумливи таблети во туба.

Title

Go to Top