Home/BIOFAR Calcium Magnesium – ЗА ЗДРАВИ КОСКИ И МУСКУЛИ

BIOFAR Calcium Magnesium – ЗА ЗДРАВИ КОСКИ И МУСКУЛИ

Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби.

Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои.
Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.

Кога? – Се препорачуваат кога има потреба од реминерализација и зајакнување на коските, за превенција на остеопороза, при состојби на мускулен замор.

Кому? – Калциум и магнезиум се важни минерали за повозрасните лица, за жените во менопауза, за лица кои се бават со спорт (редовно или повремено).

Богата синергистичка формулација за поддршка на невромускулинот систем и за зајакнување на коските. Оптималниот однос на калциум и магнезиум (2:1) и избалансираните дози на минерали од органски извори и витамините Д3, Б6 и Ц кои помагаат во одржувањето на нормалната структура на коските и добра мускулна функција.

Шумливите таблети BIOFAR Calcium Magnesium се co дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус.

Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност по вечерниот оброк.

Пакување: 20 шумливи таблети во туба.

Title

Go to Top