Home/Abopholic Meta

Abopholic Meta

Нова иновативна формула со Л-Метил Фолат за побрза и подобра ресорпција

Метилфолат е биолошки активна, природна форма на фолат, која телото побрзо ја апсорбира од обичната фолна киселина и брзо достигнува нивоа на кои успешно ги извршува своите биолошки функции. За разлика од фолната киселина, докажано е дека метилфолатот ја преминува крвно-мозочната бариера и помага да се поддржи невролошкото здравје.

Примена на Abopholic Meta:

– жени кои планираат бременост, бремени и доилки

-анемии (дефицит на фолна киселина), примарни: како резултат на ензимски недостаток, секундарни: неправилна исхрана, хроничен алкохолизам и медикаментозна интоксикација

-при крварење (абдоминално крварење, хемороиди, менструација, раѓање)

-таласемии

-хроничен атрофичен гастритис

-полиневропатии

-идиопатска мегалобластна анемија

-хемодијализа

-намалена физичка активност

– одржување на нормално ниво на хомоцистеин

Состав  : Метилирана фолна киселина/Ca L-метилфолат, Витамин Б1, Витамин Б2, Ниацин/никотинамид, Пантотенска киселина/Ca D-пантотенат, Витамин B6/пиридоксин, Биотин, Витамин Б12

Title

Go to Top