• Нова иновативна формула со Л-Метил Фолат за побрза и подобра ресорпција Метилфолат е биолошки активна, природна форма на фолат, која телото побрзо ја апсорбира од обичната фолна киселина и брзо достигнува нивоа на кои успешно ги извршува своите биолошки функции. За разлика од фолната киселина, докажано е дека метилфолатот ја преминува крвно-мозочната бариера и помага да се поддржи невролошкото здравје.
  Примена на Abopholic Meta: - жени кои планираат бременост, бремени и доилки -анемии (дефицит на фолна киселина), примарни: како резултат на ензимски недостаток, секундарни: неправилна исхрана, хроничен алкохолизам и медикаментозна интоксикација -при крварење (абдоминално крварење, хемороиди, менструација, раѓање) -таласемии -хроничен атрофичен гастритис -полиневропатии -идиопатска мегалобластна анемија -хемодијализа -намалена физичка активност - одржување на нормално ниво на хомоцистеин
  Состав  : Метилирана фолна киселина/Ca L-метилфолат, Витамин Б1, Витамин Б2, Ниацин/никотинамид, Пантотенска киселина/Ca D-пантотенат, Витамин B6/пиридоксин, Биотин, Витамин Б12
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – При изразени емотивни состојби и состојби на стрес, кај хиперкинетички синдром со пореметување во помнењето, предменструална анксиозност. При интензивно спортување. Кому? – За возрасни лица изложени на стрес, жени во менструален предменструален период, тинејџери, студенти, деца кои имаат проблем со задржување внимание или кои се хиперактивни, хиперемотивни и/или агресивни. За спортисти.
  Содржи оптимални и избалансирани дози од органски извор на Mагнезиум (во облик на магнезиум цитрат) кој има одлична апсорпција и витамини од групата Б (Б2, Б6 и Б12) за правилно фунционирање на нервниот систем. Голем број студии го докажале поволното влијание на магнезиумот при справување со стрес, умор и анксиозност; поволното влијание кај деца кои се хиперактивни или имаат проблеми со задржување на вниманието. Особено е корисен кај спортисти со интензивни тренинзи.
  Шумливите таблети BIOFAR Magnesium Vitamin B6 се so дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен вкус на маракујa. Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност за време на оброк. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? - Се препорачуваат при промена на годишните времиња, при чувство на замор и недостаток на енергија после болест, при состојби на слаба или нискокалорична диета, при недостаток на физичка активност. Кому? - Особено е важена суплементација со витамини и минерали во периоди на зголемен ментален напор кај ученици и студенти (учење, испити), кај лица кои пушат, кај возрасни лица со знаци на замор и исцрпност, кај спортисти.
  Богата и комплетна формула за враќање на организмот во форма. Избалансирани дози на витамини и минерали од органско потекло и биофлавоноиди кои помагаат во намалување на заморот (железо, магнезиум, витамини од групата Б- Б2, Б3, Б5, Б6, Б9, Б12, витамин Ц) и го одржуваат енергетскиот метаболизам (калциум, бакар, железо, јод, магнезиум, манган, фосфор, витамини од групата Б- Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б8, Б12 и Ц).
  Шумливите таблети BIOFAR 12 Vitamins/12 Minerals се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен вкус на црвен портокал. Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност наутро по појадокот. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – Кога е потребна заштита од оксидативен стрес, за зачувување на младешкиот изглед, за одржување на добар вид, при состојби на ослабен имунитет, кај сува и оштетена кожа. Кому? – За лица од возрасната група 40+ години, за жители во загадени подрачја, за лица кои имаат недоволна и/или непотполна исхрана (рестриктивни диети или болести), возрасни лица, за спортисти со интензивни тренинзи.
  Формулација богата со антиоксиданси од органско потекло како ваш најдобар сојузник во борбата со оксидативниот стрес и заштита на клетките од предвремено стареење. Особено е важна надополната на овие витамини и минерали во подрачја со загаден воздух и кај лица со континуирано изложување на стрес.
  Шумливите таблети BIOFAR ACE Selenium-Zinc се so дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен тропски овошен вкус. Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност во тек на оброк. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? - Се препорачуваат кога има потреба од реминерализација и зајакнување на коските, за превенција на остеопороза, при состојби на мускулен замор. Кому? – Калциум и магнезиум се важни минерали за повозрасните лица, за жените во менопауза, за лица кои се бават со спорт (редовно или повремено).
  Богата синергистичка формулација за поддршка на невромускулинот систем и за зајакнување на коските. Оптималниот однос на калциум и магнезиум (2:1) и избалансираните дози на минерали од органски извори и витамините Д3, Б6 и Ц кои помагаат во одржувањето на нормалната структура на коските и добра мускулна функција.
  Шумливите таблети BIOFAR Calcium Magnesium се co дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус. Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност по вечерниот оброк. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – Во периодот на растење и во тек на формирање на коските и заботе, кај кршливи коски, остеопороза, при изложување на сонце. Кому? – За жени во перименопауза и постменопауза, постари лица со декалцификација на коските или со остеопороза. За лица кои имале долга имобилизација. За бремени и доилки и деца во време на растење.
  Оптимални и избалансирани дози од Калциум и Витамин Д3 за одржување цврста структура на коските. Функционална комбинација од Калциум од органски извори (калциум цитрат), Витамин Д3 и Витамин Ц: Витаминот Д3 овозможува оптимална апсорпција и правилно вградување на Калциумот во коските, а Витаминот Ц дополнително помага во синтезата на колагенот за подобра функција на коските, забите и `рскавицата.
  Шумливите таблети BIOFAR Calcium Vitamin D3 се co дози наменети за возрасни и за деца на возраст над 6 години, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус. Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност навечер, по оброк. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Благодарение на иновативната Cell-In delivery технологија, BIOFAR DIRECT производите имаат висока биорасположивост, а прашкастиот облик пружа пријатен начин на земање на производот (без да е потребна вода за растворање). Со своите оптимални концентрации, одлична апсорпција, пријатен овошен вкус, без шеќер, без засладувачи и вештачки бои, директните формулации се едноставна и ефикасна надополна на потребните комбинации од витамини и минерали со само една кесичка на ден.
  Придонесува за нормално функционирање на имунитетот. Ги заштитува клетките од оксидативен стрес. Помага во борбата против слободните радикали. Ги заштитува клетките од оксидативен стрес. Ги намалува уморот и исцрпеноста. Придонесува за нормалното функционирање на `рскавицата, коските, кожата, крвните садови, забите и непцата. За поубава кожа, коса и нокти.
  Патентирана формулација од витамин Ц со клинички докажана ефикасност, Цинк, Витамин Д3, Селен и Хистидин за силен имунитет во форма на прашок за директна примена.  Ester C® е активна формулација која овозможува брза апсорпција на витаминот Ц и негово максимално задржување и искористување во тек на 24 часа. Произведен е со иновативна и ексклузивна технологија (Cell-IN delivery technology) со која се обезбедува константна и оптимална биорасположивост и ефикасност на сите активни состојки од производот. Содржи Фито-матрикс™ - комбинација на екстракти од растително потекло. Има одлична подносливост, дури и за најчувствителниот желудник. Со пријатен овошен вкус, без шеќер, без аспартам и без вештачки бои - погоден е за дијабетичари.
  Состав 1 кесичка ПДВ *
  Витамин Ц (Ester C®) 320 mg 400%
  Витамин Д3 5 μg 100%
  Цинк 15 mg 150%
  Селен 55  μg 100%
  L-Хистидин 25 mg -
  Фито-матрикс™ од кој полифеноли 120 mg 28 mg -
    * ПДВ – Препорачан дневeн внес за возрасни
  Една кесичка дневно, директно се истура врз јазикот. Препорака е да се земе наутро, по појадокот. Производот се употребува како 14-дневен третман кој може да се повтори неколку пати годишно. Пакувањето содржи 14 кесички. Производот е наменет за возрасни.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – При недостаток на калиум во организмот, грчеви и напнатост во мускулите, чувство на трнење во екстремитетите, неконтролирано треперење на очните капаци. Кому? –За лица кои имаат неволни контракции на мускулите, лица кои имаат изразена манифестација на нервоза, лица кои повремено се бават со спорт и имаат мускулен умор.
  Оптимални и избалансирани дози на Kалиум и Mагнезиум од органски извори и витамини од групата Б за подобра функција на мускулите.
  Шумливите таблети BIOFAR Potassium Magnesium се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со вкус на маракуја. Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност наутро, по појадокот. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Благодарение на иновативната Cell-In delivery технологија, BIOFAR DIRECT производите имаат висока биорасположивост, а прашкастиот облик пружа пријатен начин на земање на производот (без да е потребна вода за растворање). Со своите оптимални концентрации, одлична апсорпција, пријатен овошен вкус, без шеќер, без засладувачи и вештачки бои, директните формулации се едноставна и ефикасна надополна на потребните комбинации од витамини и минерали со само една кесичка на ден.
  Придонесува за нормално функционирање на имунитетот. Ги заштитува клетките од оксидативен стрес. Помага во борбата против слободните радикали. Ги заштитува клетките од оксидативен стрес. Ги намалува уморот и исцрпеноста. Придонесува за нормалното функционирање на `рскавицата, коските, кожата, крвните садови, забите и непцата. За поубава кожа, коса и нокти.
  Патентирана формулација од витамин Ц со клинички докажана ефикасност, Цинк, Витамин Д3, Селен и Хистидин за силен имунитет во форма на прашок за директна примена.  Ester C® е активна формулација која овозможува брза апсорпција на витаминот Ц и негово максимално задржување и искористување во тек на 24 часа. Произведен е со иновативна и ексклузивна технологија (Cell-IN delivery technology) со која се обезбедува константна и оптимална биорасположивост и ефикасност на сите активни состојки од производот. Содржи Фито-матрикс™ - комбинација на екстракти од растително потекло. Има одлична подносливост, дури и за најчувствителниот желудник. Со пријатен овошен вкус, без шеќер, без аспартам и без вештачки бои - погоден е за дијабетичари.
  Состав 1 кесичка ПДВ *
  Витамин Ц (Ester C®) 320 mg 400%
  Витамин Д3 5 μg 100%
  Цинк 15 mg 150%
  Селен 55  μg 100%
  L-Хистидин 25 mg -
  Фито-матрикс™ од кој полифеноли 120 mg 28 mg -
    * ПДВ – Препорачан дневeн внес за возрасни
  Една кесичка дневно, директно се истура врз јазикот. Препорака е да се земе наутро, по појадокот. Производот се употребува како 14-дневен третман кој може да се повтори неколку пати годишно. Пакувањето содржи 14 кесички. Производот е наменет за возрасни.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – Кај ослабен имунитет, при состојби на настинка и грип, во периоди на реконвалесценција, кај алергиски ринитис, при зголемен оксидативен стрес, при интензивни тренинзи. Кому? – За возрасни лица во периоди на исцрпеност и зголемен напор, за реконвалесценти, за лица осетливи на сезонски пормени, особено важна надополна на Витамин Ц за лица кои пушат, за спортисти или лица кои повремено спортуваат.
  Богата формула за помош на имунолошиот систем во борба со заморот и сезонските промени. Високата доза Витамин Ц со биофлавоноиди е специјално дизајнирана да го елиминира заморот, да ја покачи енергијата и да го оптимизира работењето на  имунитетот.
  Шумливите таблети BIOFAR Vitamin C 1000mg се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен природен цитрусен вкус. Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност наутро по појадокот. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? - Се препорачуваат при чувство на замор, во зимскиот период за зголемување на имунитетот, при состојби на алергиски ринитис, во периоди на зголемен ментален напор (учење, испити), кај намалена еластичност на кожата. Кому? -Витаминот Ц е особено важен за лица чувствителни на сезонски промени, возрасни лица, тинејџери, пушачи, лица склони кон алергии.
  Оптимална доза од природен Витамин Ц (ацерола) и биофлавоноиди за утринска енергија. Витаминот Ц придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и помага да се намали заморот. Природниот Витамин Ц е поефикасен од неговиот синтетички еквивалент, затоа во формулацијата Biofar Vitamin C Acerola 500, се содржат 500mg ацерола од кои 120mg  се облик на Витамин Ц.
  Шумливите таблети BIOFAR Vitamin C Acerola 500mg се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен природен цитрусен вкус на ацерола. Дозирање: 1 таблета дневно, растворена во голема чаша вода, по можност наутро по појадокот. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.
 • Шумливи таблети со комбинации од витамини и минерали кои ги задоволуваат потребите на организмот при различни состојби. Имаат пријатен овошен вкус и не соржат шеќер, аспартам и вештачки бои. Со своите оптимални концентрации и одлична апсорпција тие се новата генерација на шумливи формулации кои го поддржуваат здравјето со само една таблета на ден.
  Кога? – При сите состојби кога е ослабен имуниот систем (болест, опоравок, промена на годишни времиња), акутни инфективни состојби, дијареа, акни, сува кожа, кршливи нокти и проблеми со косата. Цинкот и Витаминот Ц се особено важни микронутриенти за здравјето во репродутиктивниот период. Кому? – За возрасни и постари лица, за тинејџери, за реконвалесценти, лица чуваствителни на сезонски промени. Особено е важна надополна на Цинк и Витамин Ц кај лица кои се склони кон инфекции и лица кои имаат порблеми со кожа, коса и нокти.
  Комбинацијата од Цинк (од органски извор за оптимална апсорпција) и природен Витамин Ц, со пријатен вкус на цитрус е моќно оружје во борбата со настинките, акните, проблемите со кожата, косата и ноктите и дава целокупна поддршка на имуниот систем.
  Шумливите таблети BIOFAR Zinc Vitamin C се со дози наменети за возрасни, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус. Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност наутро, по појадокот. Пакување: 20 шумливи таблети во туба.

Title

Go to Top