• MULTILAC е синбиотик кој содржи пробиотска компонента – девет изолирани соеви живи култури на корисни бактерии и пребиотска компонента – олигофруктоза. Живите соеви на корисните бактерии ја обновуваат и одржуваат рамнотежата на гастроинтестиналната микрофлора, додека пребиотската состојка е извор на енергија неопходна за раст на корисните бактерии, овозможувајќи нивна продолжена активност во гастроинтестиналниот тракт.
  MULTILAC е синбиотик кој содржи пробиотска компонента – девет изолирани соеви живи култури на корисни бактерии и пребиотска компонента – олигофруктоза. Живите соеви на корисните бактерии ја обновуваат и одржуваат рамнотежата на гастроинтестиналната микрофлора, додека пребиотската состојка е извор на енергија неопходна за раст на корисните бактерии, овозможувајќи нивна продолжена активност во гастроинтестиналниот тракт.
  Состав: Активни супстанции                                     1 капсула содржи Девет различни соеви                                 4,5 милијарди лиофилизирани корисни                          бактерии бактерии:                                                           (4,50x109 CFU*)__   Lactobacillus helveticus                                 9,0 x 108 CFU* Lactoccocus lactis                                             9,0 x 108 CFU* Bifidobacterium longum                                6,75 x 108 CFU* Bifidobacterium breve                                    4,50 x 108 CFU* Lactobacillus rhamnosus                              4,50 x 108 CFU* Streptococcus thermophilus                        4,50 x 108 CFU* Bifidobacterium bifidum                                2,25 x 108 CFU* Lactobacillus casei                                           2,25 x 108 CFU* Lactobacillus plantarum                                2,25 x 108 CFU*   Пребиотска состојка: Олигофруктоза                                                               63mg     __ CFU* - единица на формирање колонии   Пакување: 10 капсули
  Дозирање и начин на употреба: Едноставен за употреба еднаш дневно MULTILAC® се зема орално. Возрасни: 1 капсула дневно (пожелно е навечер, пред спиење). Деца: 1 капсула дневно (пожелно е навечер, пред спиење). MULTILAC® смеат да го користат деца кои можат да проголтаат капсула.
 • Multi-Gyn ActiGel нуди брзо и ефикасно решение за третман на бактериски вагинози, третирајќи ги симптомите и причината за вагиналните непријатности. Производот е алтернатива за антибиотици и антимикотици за третман на некомплицирани микробни вагинални непријатности.
  • За одржување на нормална цревна флора.
  • За лекување на фунционалните пореметувања на цревата (опсипација, надуеност, дијареа...) – најчесто за време на траењето на пореметувањето и наколку дена потоа.
  • Во тек и после терапија со антибиотици, препорака е да се зема уште две недели по завршување на терапијата за да се спречи појавата на дијареа и да се олесни физиолошката обнова на цревната микрофлора.
  • Во тек на период на зголемена осетливост кон инфекции – обично се зема околу 3 месеци за подобрување на природните механизми на одбрана на организмот.
  Состав: Содржи 9 соеви на пребиотски бактерии.   Состојки:                                                                                                      __ Активни супстанции                                   1 кесичка (1,5g) содржи: Девет различни соеви                               1 милијарда бактерии лиофилизирани бактерии:                      (1x109 CFU*)                     __ Lactobacillus acidophilus                              1,11 x 108 CFU* Lactobacillus casei                                         1,11 x 108 CFU* Bifidobacterium lactis                                   1,11 x 108 CFU* Lactobacillus paracasei                                 1,11 x 108 CFU* Lactobacillus plantarum                                1,11 x 108 CFU* Lactobacillus rhamnosus GG                       1,11 x 108 CFU* Lactobacillus salvarius                                   1,11 x 108 CFU* Bifidobacterium bifidum                               1,11 x 108 CFU* Bifidobacterium longum                               1,11 x 108 CFU*   Пребиотска состојка: Фруктоолигосахариди ФОС                     1,43 mg Останати состојки: Пченкарен скроб                                                                                       CFU* - единица на формирање колонии
  Нутритивни информации 1 кесичка (1,5g) 100g производ
  Енергетска вредност 3kcal/13KJ 208 kcal/869 KJ
  Протеини 0,01g 1g
  Масти 0g 0g
  Јаглени хидрати Фруктоолигосахариди ФОС Пченкарен скроб 1,43g 0,05g 95g 3g
    Пакување: 10 ќесички.  
  Едноставен за употреба еднаш дневно:
  • Деца и доенчиња на возраст постари од 4 месеци: 1 ќесичка дневно
  • За доенчињата содржината на ќесичката треба да се промеша со вода или млеко (мајчино млеко или адаптирана млечна формула за доенчиња)
  • За деца на возраст постари од 2 години содржината на ќесичката треба да се промеша со вода, млеко, јогурт или да се конзумира директно од ќесичка.

Title

Go to Top